Over de bedenker van deze website

Hallo,

 

Dank voor uw bezoek aan deze site. Mijn naam is Rob Visser, ik ben auteur van Een bedrijfsblad maken en bedenker van deze website. Hoe kwam ik daartoe?

 

Opleiding

Ik werd geboren op 13 juli 1957 in Den Haag. Al jong kreeg ik belangstelling voor het combineren van economische en sociaal-ethische waarden. Ik kwam terecht op de heao in Rotterrdam en koos de juridische richting met strafrecht, staatsrecht, bestuursrecht en civiel recht, maar ook met sociologie, psychologie, sociale geografie en bedrijfsorganisatie. Ik studeerde af in 1979 en ontdekte dat werken met deze studie als basis niet voor mij was weggelegd.

 

Verdienen

De sfeer op de heao was dat je naar het bedrijfsleven zou gaan, puur om veel te verdienen, maar dat was voor mij niet vanzelfsprekend. Vanuit de juridische richting kon je ook naar de overheid, maar ik had inmiddels een weerzin tegen de bureaucratie ontwikkeld. Ik heb het overigens wel naar mijn zin gehad op de heao, ik heb veel kennis opgedaan en ook geleerd resultaatgericht om te gaan met die kennis. Die vaardigheden zou ik later nog gebruiken.

 

Beroepskeuze

Ik maakte dus een andere keus. Ik adviseerde startende ondernemers en leidde werklozen op in het gebruik van de pc, zodat ze bij sollicitaties steviger in hun schoenen kwamen te staan. Toch wilde ik zelf ook weer de arbeidsmarkt op, ik wist dat er een eind zou moeten komen aan het vrijwilligerswerk. In 1986 liet ik een folder van mezelf drukken en verzond die aan bedrijven als open sollicitatie. Op een bewolkte vrijdagmiddag in juli kreeg ik bij Mars in Veghel te horen ‘wij hebben je niet nodig, maar jouw eigenwijsheid en je schrijftalent vertellen me dat je aanleg hebt voor de journalistiek’.

 

Journalistiek

Ik volgde een avondcursus bij ISBW en ontdekte dat ik behalve talent ook een fascinatie had voor de journalistiek. Veel van mijn collega-cursisten maakten personeelsbladen en zo kwam ik terecht bij de VBN, Vereniging voor Bedrijfsjournalistiek Nederland. Hoofdredacteur Kees Reijn van het ledenblad van de VBN vroeg me om hard- en software te recenseren. Dit leidde tot een dosis schrijfervaring en tot mijn eerste contacten in de wereld van de vakbladen. In mei 1990 deed ik mijn eerste betaalde klus voor het vakblad PC+, in opdracht van hoofdredacteur Robbert Hoeffnagel. En zo rolde het balletje verder.

 

Boek

Eind 1999 werd ik door uitgeverij Kluwer benaderd om een boek over bedrijfsbladen te schrijven. Ik had er toen drie jaar jurylidmaatschap van de Grand Prix Bedrijfsbladen op zitten. Dat was geweldig leuk en het schrijven van een boek was zo mogelijk een nog mooier vervolg.

 

Missie

Ik zie het als mijn taak ertoe bij te dragen dat de mensheid liefdevol met informatie omgaat. Onder liefdevol versta ik: bewust (een welgekozen koers), vol vertrouwen en rekening houdend met belangen van meedere partijen.

 

Wegwijs

U kunt via het zoekveld rechtsboven zoeken in de vragen.

U kunt ook een nieuwe vraag stellen of feedback geven.

Meer over de geschiedenis van het boek.

Meer over de inhoud van het boek.

Meer over de achtergronden van deze website.

Meer over mijn persoonlijke missie en mijn bureau CommuniCadans.

 

Met dank voor uw belangstelling en vriendelijke groet,

Met een klik komt u op de site van mijn bureau CommuniCadans.Rob Visser

het beste boek over bedrijfsjournalistiek